Colsaerts, Detry en Grinberg blikken vooruit

Op een persconferentie op de Rinkven International Golf Club spraken Nicolas Colsaerts, Thomas Detry en Lev Grinberg dinsdag hun ambities voor de Soudal Open 2023 uit.

Nicolas Colsaerts (BEL):

“Het is altijd leuk om thuis te komen. We hebben het geluk dat we nu, dankzij Soudal, een tornooi in België hebben. Het grootste deel van mijn carrière heb ik geen Belgium Open gehad. Ik ben blij om terug te zijn. Jammer van het slechte weer. We willen graag dat de zon schijnt, maar anderzijds … dit is waar ik en de meeste Belgen mee zijn opgegroeid. Het voelt vertrouwd aan.”

“Voor eigen volk spelen betekent gezichten zien die je al kent sinds je juniorentijd. Dat kan je af en toe van de wijs brengen. Maar uiteindelijk speelde ik hier goed vorig jaar. Het is echt een cool gevoel om te golfen voor mensen die je heel goed kent, goed te spelen en een goede week te hebben. En ik ben hier niet alleen. Er is ook Thomas Detry en de amateurs en jonge profs die deze week spelen. Iedereen kijkt ernaar uit om top te zijn. Spelen voor mensen die je kent is altijd bijzonder.”

Thomas Detry (BEL):

“Ik heb het gevoel dat ik in een opwaartse spiraal zit. Mijn statistieken en resultaten worden steeds beter. Jaar na jaar word ik een meer solide speler. De grote stap heb ik vorige zomer gezet door me te kwalificeren voor de PGA TOUR. Ik heb echt genoten van de uitdaging. Ik heb met mijn gezin gereisd en veel tijd in het buitenland doorgebracht, maar het hoort er allemaal bij. Het verandert absoluut mijn leven.”

“Het is geweldig om nu terug in België te zijn. Je ziet vrienden en familie, het wordt een drukke week en veel van hen komen naar me kijken. Ik kijk ernaar uit! Het zou alles betekenen om deze week te winnen. Ik ben een paar keer in de buurt geweest en heb geprobeerd er niet te veel aan te denken. Ik doe nu mijn eigen ding. Ik heb focus en doelen voor de langere termijn. Winnen is een bonus. Ik weet zeker dat het ooit zal gebeuren, maar als het deze week zou kunnen gebeuren, zou het een droom zijn die uitkomt.”

Lev Grinberg (OEK):

De toen 14-jarige Lev Grinberg was vorig jaar dé sensatie van de Soudal Open. Ook dit jaar is de jonge Oekraïner, die in België woont, opnieuw van de partij.

“In de winter heb ik veel geoefend en nu ben ik superklaar voor deze week. Ik heb hard gewerkt en ben erg enthousiast over wat er allemaal te gebeuren staat. Mijn seizoen ziet er behoorlijk druk uit, ik heb veel grote amateurevenementen en ik kan niet wachten tot het seizoen begint.”

“Het wordt geweldig. Dit wordt zeker de beste week van het jaar. Er zal hier weer een enorme menigte komen kijken. Het is erg leuk om te zien hoeveel mensen je staan aan te moedigen op de 18de hole. Ik heb het gevoel dat ik jaar na jaar beter word en ik heb het gevoel dat er bij elk tornooi iets beters in mijn spel zit dan het vorige.”