Colsaerts: ‘Genezing belangrijker dan golf’

Nicolas Colsaerts heeft turbulente maanden achter de rug. Rond de jaarwisseling werd bij de 39-jarige Brusselaar een zeldzame nierziekte vastgesteld. Sinds maart gaat het beter met hem. Colsaerts heeft dan ook enorm veel zin in de Soudal Open!

“Al mijn medische testresultaten zijn erg goed. Ik kan zeggen dat ik sinds maart opnieuw een normaal leven kan leiden”, aldus een zichtbaar geëmotioneerde Colsaerts dinsdag tijdens een persmoment op de Soudal Open. “De behandeling heeft effect gehad. Ik ben langzaam aan het genezen. Maar ik zal nog een beetje geduld moeten hebben om alles definitief achter me te laten.”

Hoe heeft zijn ziekte zijn golfcarrière beïnvloed? “Ik zou niet zeggen dat golf niet meer mijn topprioriteit is, maar de afgelopen maanden was genezing veel belangrijker”, aldus Colsaerts. “Wanneer zoiets in je leven gebeurt, begin je na te denken over dingen waar je nog nooit eerder aan hebt gedacht.”

“Ik denk dat het feit dat ik professioneel golfer ben me heeft geholpen om mentaal sterk te zijn, dus misschien kon ik het wat makkelijker aan dan de meeste mensen. Maar het was best zwaar. Het zet je aan het denken. Maar wat er ook gebeurt, ik loop deze week de green op met een grote glimlach op mijn gezicht.”

Colsaerts is zijn plezier in het golf dus niet kwijt, integendeel. “Ik ben erg blij en dankbaar dat we een nieuwe versie van de Belgian Open krijgen, de Soudal Open. Het is als een nieuwe 2.0-versie met een groter doel, grotere spelers. En op persoonlijk vlak: we reizen zo veel, dus het is geweldig om hier op Rinkven voor eigen publiek te mogen spelen. Ik kijk er ernorm naar uit!”