Detry: “Ik wacht op het babyeffect”

Thomas Detry begint met hoge verwachtingen aan de Soudal Open. De 29-jarige Brusselaar is in het paasweekend papa geworden en leeft op een roze wolk. Kan het ‘babyeffect’ ervoor zorgen dat hij zondag zijn eerste tornooizege in de DP World Tour boekt?

Sophia, zo heet het dochtertje van Thomas Detry. “Ik wacht op het baby-effect”, zei Detry met een twinkeling in zijn ogen tijdens een persmoment maandag. “Veel spelers winnen nadat ze papa geworden zijn, dus ik hoop dat mij dat ook zal overkomen.”

“Ja, ik heb best veel verwachtingen deze week. Wat een week zou het zijn om mijn eerste overwinning op de DP World Tour te behalen. De resultaten van het begin van het seizoen laten het niet echt zien, maar ik heb het gevoel dat ik dicht bij iets bijzonders ben.”
Het vaderschap doet Detry de dingen in perspectief plaatsen. “In mijn vorige tornooi heb ik vrijdag goed gespeeld, maar de volgende twee dagen minder. Maar nu heb ik een prachtig gezin dat thuis op me wacht. Dus ik ben minder geïrriteerd als ik niet mijn normale niveau haal. Als ik nu thuiskom, heb ik ook andere dingen om mee bezig te zijn.”

De voorbije maanden liep vooral Detry’s iron game niet naar wens en ook zijn positie op de wereld- en Europese ranglijst spookt door zijn hoofd. “Ik probeer te stoppen met daarover te piekeren en wil gewoon vrijuit golfen en genieten van mijn mooie gezin.”

De laatste keer dat Detry in België was, was met Kerstmis. “Ik vind het erg leuk om terug te zijn. Ik kijk uit naar deze week in België. Om te spelen voor vrienden, familie en mijn thuispubliek. We gaan een schitterende week tegemoet!”