Forsström leidt de dans na eerste dag op Soudal Open

Simon Forsström heeft op de eerste dag van de Soudal Open de beste start genomen. De Zweed sloeg zijn laagste ronde in de Race to Dubai 2023 en heeft één slag voorsprong op zijn landgenoot Jens Datrop. Thomas Detry staat na de eerste ronde op een gedeelde 14e plaats.

Forsström haalde de turn in 32 slagen, vier onder par, en lukte vervolgens drie opeenvolgende birdies vanaf de elfde hole om af te sluiten met zeven onder par. Opmerkelijk: de Zweed sloeg in de eerste ronde geen enkele bogey op de Rinkven International Golf Club.

De 34-jarige Forsström heeft één slag voorsprong op zijn landgenoot Jens Dantorp, de Engelsen James Morrison en Andrew Wilson en de Duitser Marcel Siem. Die laatste jaagt in Schilde een tweede overwinning van het seizoen na, nadat hij in februari de Hero Indian Open al op zijn naam schreef.

Siem was goed voor negen birdies, waarvan vijf op de back nine. Een uitstekende comeback na een dubbele bogey op de tiende hole.

Thomas Detry, die deze week op zoek is naar zijn eerste overwinning op eigen bodem, leidt de Belgische troepen na een bogey-vrije ronde van 67, vier onder par. Hij staat na de eerste ronde op een gedeelde 14e plaats.

Simon Forsström (ZWE), 64 (-7):

“Alles ging prima vandaag, de ballen rolden goed. Het gaat het hele seizoen al uitstekend: ik heb vaak de cut gehaald en een paar toptienplaatsen verzameld. Ik kijk uit naar de rest van het seizoen en ben benieuwd hoe ver ik kan raken. Momenteel heb ik het gevoel dat het snor zit met mijn spel.”

“In de Challenge Tour heb ik al vaker in België gespeeld en dat waren altijd fijne ervaringen. Ik hou van de baan hier omdat ze smal is en niet zo lang. Dat ligt me wel. Al tijdens de practice round had ik een fijn gevoel op de baan. Ik ben blij dat ik dat gevoel heb kunnen meepakken naar vandaag en er mijn voordeel heb kunnen uithalen.”

Marcel Siem (DUI), 65 (-6)

“Ik speelde uitstekend. Na één slecht shot is het makkelijk om te zeuren en het gevoel te krijgen dat alles tegenzit. Ik had zoiets van ‘Kom op, laten we doorgaan’, ben blijven spelen en lukte een aantal birdies.”

“Het is fantastisch om hier te zijn met Nico (Colsaerts). Er zijn veel supporters uit Duitsland en België, echt leuk. Ik ka niet wachten om morgen terug op de green te staan, zeker na mijn zeven boven par van afgelopen zondag in Italië. Ik ben zo blij dat dat nu uit mijn hoofd is.”

Thomas Detry (BEL), 67 (-4):

“Ik heb goed gespeeld vandaag, al heb ik het gevoel dat ik nog betere shots had kunnen slaan. Maar al bij al ben ik toch tevreden met de manier waarop ik aan het tornooi begonnen ben. Ik heb twee weken niet gespeeld en voel me fris, dus dit is een goeie start.”

“Vorig jaar kwam ik naar hier met hoge ambities, maar miste ik de cut. Nu probeer ik gewoon van de week te genieten. Het is de eerste keer dat ik terug in België ben sinds oktober en heb al veel familie, vrienden en bekende gezichten gezien. Heel speciaal. Hopelijk kan ik genieten van deze week en de rest van het weekend.”