Internationaal topdeelnemersveld op Soudal Open

De Soudal Open verwelkomt in het weekend van 12 tot 15 mei een topdeelnemersveld. Naast de deelname van de Belgische golfers Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts en Thomas Detry zakken ook tal van internationale toppers af naar het DP World Tour-tornooi op Rinkven Golf Club.

Eén van die internationale kleppers is Rafa Cabrera Bello. De 37-jarige Spanjaard is een van de beste Europese golfers van het moment en een van de meest geliefde en entertainende spelers op het circuit. Hij schreef al vier DP World Tour-tornooien op zijn naam en staat momenteel twaalfde op de DP World Tour rangschikking.

Ook Bernd Wiesberger is iemand om deze week naar uit te kijken op de Soudal Open. De 36-jarige Oostenrijker heeft al acht professionele tornooizeges op zijn palmares.

Een andere opvallende naam op de deelnemerslijst is Thomas Bjorn. De 51-jarige Deen was al goed voor 15 zeges op de DP World Tour en won met de Europese selectie vier keer (1997, 2002, 2014 en 2018) de prestigieuze Ryder Cup, een van de grootste sportevenementen ter wereld waarbij 24 van de beste spelers uit Europa en de Verenigde Staten het tegen elkaar opnemen. Bij de zege in 2018 was Bjorn de captain van de Europese selectie.

Met de Italiaan Edoardo Molinari (3 zeges in de DP World Tour), de Fransman Victor Dubuisson (2 zeges) en de Brit David Howell (5 zeges) verschijnen er nog drie deelnemers aan de start die de Ryder Cup op hun palmares hebben staan. In totaal nemen er 13 spelers die ooit voor de Ryder Cup geselecteerd werden deel aan de Soudal Open.

Verder is het uitkijken naar de Nieuw-Zeelander Ryan Fox (2 zeges DP World Tour), de huidige nummer 14 van de DP World Tour, het opkomende Franse talent Victor Perez (1 zege), de Spanjaard Alejandro Canizares (2 zeges) en de Deen Lucas Bjerregaard (2 zeges).