Michael Jones wordt tornooidirecteur van Soudal Open

De 55-jarige Britse Belg Michael Jones wordt tornooidirecteur van de Soudal Open, de Belgische manche van de nieuwe DP World Tour, die in het voorjaar van 2022 op de Rinkven International Golf Club in Schilde zal plaatsvinden.

Jones heeft de Britse en Belgische nationaliteit en woont al bijna heel zijn leven in ons land. Hij kreeg de liefde voor de golfsport met de paplepel ingegoten en speelt al golf sinds zijn zevende. In 1989 kreeg Jones de Jack Du Vivier Belgian National Order of Merit, de trofee voor de beste Belgische amateurgolfer. Tijdens zijn amateurcarrière mocht hij ook enkele keren aantreden in professionele tornooien van de European Tour en Challenge Tour in België. Hoewel hij tegenwoordig niet meer zo veel tijd heeft om te oefenen, speelt Jones met een handicap van +0.7 en maakt hij sinds zijn vijftigste verjaardag in 2016 deel uit van het Belgische Senior National Team.

Daarnaast is Jones al meer dan twintig jaar actief als golfmanager en marketingspecialist in het golf. In die hoedanigheid werkte hij onder meer voor IMG. “Met mijn passie voor de sport en een carrière in professioneel golfmanagement zal het niemand verbazen dat ik vereerd ben om de rol van tornooidirecteur van de Soudal Open te mogen opnemen”, zegt Jones. “Met een wereldvermaarde title sponsor als Soudal en met het professionalisme van Golazo ben ik ervan overtuigd dat we alle troeven in handen hebben om van de Soudal Open een buitengewoon tornooi te maken. Niet enkel voor de Belgische en internationale golfliefhebbers, maar ook voor de spelers die zullen deelnemen.”

“Wij zijn verheugd dat Michael het Soudal Open-team komt versterken”, zegt Michel Francken, CEO Golazo Events België. “Met zijn jarenlange ervaring, zijn goed contact met de Tour-spelers en zijn kennis van de golfsport zal hij de sportieve leiding nemen over de Soudal Open en de krijtlijnen voor de komende jaren bepalen. Samen met Michael en onze partners willen we van de Soudal Open een Belgisch landmark event maken.”

De Soudal Open zal van 12 tot 15 mei 2022 plaatsvinden op de Rinkven International Golf Club in Schilde. Het wordt een vierdaags tornooi binnen de onlangs tot DP World Tour omgedoopte European Tour. Er zal gespeeld worden volgens het 72 holes strokeplay format met 156 spelers en een cut na de tweede ronde. Op de woensdag van de tornooiweek staat een pro-am competitie op het programma.