Mooi duel Detry – Forsström op de slotdag

Thomas Detry blijft mikken op de eindzege in de Soudal Open. Na dag 3 staat hij op één slag van leider Forsström en mag hij blijven dromen van een sprookje: zijn eerste DP World Tour-zege en dat op eigen bodem.

Detry, wel al vijf keer tweede op de DP World Tour, kende opnieuw een prima dag: vijf onder par, geen enkele bogey en dus een rondje in 66. Na drie dagen staat de 30-jarige Belg op 14 onder par. Dat is één slag meer dan de Zweed Simon Forsström die voor de derde dag op rij als leider de avond in gaat. Al kwam hij op zaterdag wat laat op gang. Eén birdie op de eerste tien holes en tot aan de onderbreking voor een flinke onweersbui. De vonken sloegen duidelijk over, want er volgden nog drie birdies op zes holes. Genoeg voor een totaal van 15 onder par. De 34-jarige Zweed debuteert op de DP World Tour en haalde op 11 tornooien al drie keer de top-10.

Gedeeld derde momenteel, op twee slagen van Detry: de Fransman Julien Brun en een andere Zweed, Jens Dantorp. Mike Lorenzo-Vera, Richie Ramsay en Andrew Wilson volgen op 11 onder par.

Een meer dan eervolle vermelding tot slot voor twee andere Belgen: Kristof Ulenaers (30e met 6 onder par) en Alan De Bondt (43e met één slag meer).

Simon Forsström: “Ik ben heel blij met mijn prestaties van vandaag. De regen heeft me misschien wel geholpen, want daarna sloeg ik wel die birdies. Ik kon een par redden op hole 10, dat was enorm belangrijk, net als die eerste birdie na de regen. Ik keek ook wel naar het scorebord, al kon ik het ook altijd horen als Thomas een birdie sloeg.”

Thomas Detry: “Ik vond mijn spel vandaag kwaliteitsvol, merkelijk beter dan de voorbije dagen. Ik ben echt content met hoe ik speelde. Mijn drives waren even goed als de voorbije dagen en ik was scherper met de ijzers, mijn shortgame was goed en het putten ook, dus overall prima. Het lijkt erop dat ik een Tiger-massa op de been krijg (lacht). De sfeer is schitterend. En tussen de bomen klinkt elke handenklap drie keer zo luid. Het is echt superplezant, zeker als morgen de zon bij ons blijft.”

Julien Brun: “Als je het op het scorebord ziet, lijkt het constant, maar zo voelde het niet aan. Ik moest eerst wat pars redden, na de break maakte ik er dan wel enkele goede. Ik ben zeker blij met waar ik sta, we zullen zien wat morgen brengt. Met 18 onder par zal je er dichtbij zijn. Maar goed: je moet gewoon hard je best doen en aan het einde van de dag tellen wat je dat heeft opgebracht.”

Jens Dantorp: “Ik ben over het algemeen best tevreden. Ik speeld erg constant, behalve op het einde: ik duwde te hard op mijn drive en de bal belandde in de takken. Maar goed, shit happens, morgen is het een nieuwe dag.”