Pieters: “Geweldig om in mijn eigen bed wakker te worden en naar het werk te rijden”

Voor Thomas Pieters is de Soudal Open een thuiswedstrijd. De Antwerpenaar woont op 20 minuten van de Rinkven International Golf Club in Schilde. Pieters roept de Belgische golffans op massaal te komen supporteren deze week.

“Het is een geweldig gevoel om in mijn eigen bed wakker te worden en op 20 minuten naar het werk te kunnen rijden”, vertelde Pieters dinsdag tijdens een persmoment. Het is de eerste keer in drie jaar tijd dat de Belgische toppers – Thomas Pieters, Thomas Detry en Nicolas Colsaerts – nog eens in eigen land te zien zijn op een golftornooi.

“Ik kijk enorm uit naar deze week en hoop dat er veel Belgische fans zijn”, aldus Pieters. “Als je fan bent van mij, Thomas of Nicolas of het golf in het algemeen krijg je maar één kans per jaar om ons in eigen land aan het werk te zien. Dus ik zie geen reden waarom je als golffan niet naar hier zou komen.”

In 2018 en 2019 organiseerde de familie Pieters zelf een tornooi op Rinkven, de Belgian Knock-out binnen de European Tour. “De organisatie van zo’n tornooi brengt veel stress met zich mee. We zijn als familie heel trots dat we twee jaar hebben georganiseerd om te laten zien dat het kan. Ik ben heel fier dat Golazo het op deze manier voortzet met deze eerste Soudal Open. Ik kijk erg uit naar deze week!”