Tien spelers uit de Race to Dubai top-20 op Soudal Open

Over minder dan een week gaat de tweede editie van de Soudal Open van start. De deelnemerslijst is bijna volledig. Van 11 tot 14 mei zullen naast thuisspelers Nicolas Colsaerts en Thomas Detry liefst tien spelers uit de top-20 van de Race to Dubai-ranking present tekenen op Rinkven Golf Club in Schilde.

De Belgische toppers Thomas Detry en Nicolas Colsaerts zijn zonder twijfel de grote publiekstrekkers op de Soudal Open. Eerder kon het tornooi ook al de komst van internationale golftoppers als Thomas Bjorn, Edoardo Molinari, Alexander Levy, Marcel Siem en Yannik Paul aankondigen. Daar komen nu ook o.m. de Deen Thorbjorn Olesen, de Fin Sami Valimaki en de Spanjaard Jorge Campillo nog bij. Zij staan respectievelijk 7e, 8e en 9e in de Race to Dubai-ranking. Samen zijn ze goed voor elf overwinningen in de DP World Tour.

In totaal zullen er tien spelers uit de top twintig in de Race to Dubai aan de start staan: Thorbjorn Olesen (7), Sami Valimaki (8), Jorge Campillo (9), Yannik Paul (11), Marcel Siem (13), Julien Bun (15), Daniel Gavins (16), Zander Lombard (17), Alexander Bjork (19), Dan Bradbury (20). De Race to Dubai is de ranking van de DP World Tour waarvan de top-50 aan het einde van het seizoen het Dubai World Championship mag spelen.

De tornooiformule van de Soudal Open is dezelfde als vorig jaar: 156 spelers spelen op donderdag en vrijdag, de 65 best geplaatsten gaan door naar de finalerondes op zaterdag en zondag.